istockphoto 1478418006 612x612 1 No 1 Trend

Εισαγωγή

Η εικονική ψυχαγωγία έχει γίνει πανταχού παρούσα στην παρούσα γενικά, σταθερά συνδεδεμένη κοινωνία. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα, για παράδειγμα, η επιλογή να ενημερώνεστε για τους φίλους και την οικογένεια και τις πρόσφατες εξελίξεις. Και πάλι, η ψυχική και βαθιά ευημερία μας μπορεί να βιώσει τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής απόλαυσης στη χρήση εικονικής ψυχαγωγίας. Αυτή η ανάρτηση θα μιλήσει για τρόπους βελτίωσης της προηγμένης ευεξίας, ενώ ταυτόχρονα θα εξερευνήσει το κλίμα της διαδικτυακής ψυχαγωγίας.

Ανακαλύψτε τι σημαίνει η διαδικτυακή ψυχαγωγία για ιδιώτες

istockphoto 1086462512 612x612 1 No 1 Trend
Ο γενικός σκοπός της διαδικτυακής ψυχαγωγίας είναι να παγιδεύει τους πελάτες και να διατηρεί το πλεονέκτημά τους για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να δελεάσουν τους πελάτες και να προωθήσουν την κανονική χρήση, χρησιμοποιούν διάφορες στρατηγικές, όπως προειδοποιήσεις, απολαύσεις και προσαρμοσμένο περιεχόμενο. Αν και αυτά τα στάδια προσφέρουν ευκαιρίες για διασύνδεση και επικοινωνία των σκέψεων κάποιου, μπορούν επιπλέον να ενισχύσουν τα συναισθήματα ανεπάρκειας, άγχους και κατάθλιψης.

Τοποθέτηση σημείων αποκοπής

Ο περιορισμός του χρόνου που αφιερώνει κάποιος μέσω της διαδικτυακής ψυχαγωγίας είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να κρατάτε κρυφά την ευημερία σας από υπολογιστή. Για να το κάνετε αυτό, ορίστε χρονικά όρια για το πότε μπορείτε πραγματικά να ρίξετε μια ματιά στη διαδικτυακή ψυχαγωγία, μην τα χρησιμοποιείτε υπερβολικά κοντά στον χρόνο ύπνου και περιορίστε την καθημερινή σας χρήση γενικά. Τα άτομα μπορεί να αναλάβουν τον έλεγχο των τάσεων τους στον ιστό και να κάνουν χώρο στα χρονοδιαγράμματά τους για πράγματα που είναι εξαιρετικά για την ευημερία τους συνολικά, υποθέτοντας ότι ορίζουν ορισμένα σημεία αποκοπής για τον εαυτό τους.

Χτίζοντας μια πρακτική ενσυνειδητότητας Ένα από τα πολλά οφέλη της εξάσκησης της ενσυνειδητότητας είναι να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτογνωσία κατά τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αντί να εξετάζουν απρόσεκτα τις φροντίδες, τα άτομα θα μπορούσαν να τελειώσουν, να εισπνεύσουν και να εξετάσουν τα συναισθήματά τους. Είναι σε θέση να επιλέξουν συνειδητά αν θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή θα στραφούν σε κάτι άλλο επειδή βρίσκονται εδώ και τώρα.

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης των ροών σας

istockphoto 1703953410 612x612 1 No 1 Trend
Αυτό που βλέπουμε και διαβάζουμε μέσω διαδικτυακών σταδίων ψυχαγωγίας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συναισθηματική μας ευεξία. Για να το ζήσουμε στον Ιστό, θα πρέπει να περιορίσουμε τα αρχεία που μας κάνουν να μετανιώνουμε, να επιθυμούμε ή να ανησυχούμε. Μια επιλογή είναι να ακολουθούμε λογαριασμούς που μας ξεσηκώνουν, να δίνουμε έξυπνα editorial και να υποστηρίζουμε πιστοποιημένες συνδέσεις. Με την προσεκτική επιμέλεια των ροών μας, ίσως μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν ψηφιακό χώρο που ενθαρρύνει την υγεία.

Προχωρώντας σε μια μηχανογραφική εκκαθάριση

Για την ψυχολογική και βαθιά μας ευημερία, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι χρήσιμο να αποκλείσουμε σποραδικά τον εαυτό μας εντελώς από την ψυχαγωγία που βασίζεται στο διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να εμφανίζεται ως ένα τέλος της εβδομάδας χωρίς ψυχαγωγία μέσω web, ως πρόκληση αποτοξίνωσης μέσω υπολογιστή ή ως οριστική αποβολή όλων των διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας από τα τηλέφωνά μας. Η απομάκρυνση από την ψυχαγωγία που βασίζεται στον ιστό θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ανακάμψουμε, να βελτιώσουμε το ενδιαφέρον μας και να ανακαλύψουμε εκ νέου τα ασύνδετα πράγματα που μας ικανοποιούν.

Ανάπτυξη πιστοποιημένων ομολόγων

istockphoto 1944353923 612x612 1 No 1 Trend
Παρά το γεγονός ότι η εικονική ψυχαγωγία καθιστά απλούστερη τη διασύνδεση με άτομα, η ποιότητα έναντι του αριθμού πρέπει να είναι το πρώτο σας μέλημα. Τα άτομα θα πρέπει να σταματήσουν να αγωνιούν για τον αριθμό των προτιμήσεων ή των θιασωτών που έχουν και μετά από δεύτερη σκέψη να εργάζονται για την οικοδόμηση πιστοποιημένων συσχετισμών με αυτούς που συναντούν, στην πραγματικότητα και στον Ιστό. Η πραγματοποίηση διευθετήσεων για συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο, η διεξαγωγή βαθιών συζητήσεων και η παροχή βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη είναι τρόποι για την επίτευξη αυτού του στόχου. Όταν δημιουργούνται γνήσιες συνδέσεις, η αίσθηση του ανήκειν και της ικανοποίησης ενός ατόμου μπορεί να επεκταθεί πέρα ​​από την ψηφιακή σφαίρα.

Διατηρώντας μια καθαρή διαδικτυακή προσωπικότητα

Όταν πρόκειται για τη διατήρηση της ψηφιακής υγείας κάποιου, η ψηφιακή υγιεινή είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική υγιεινή. Αυτό συνεπάγεται να παρακολουθούμε τις ρυθμίσεις απορρήτου μας σε τακτική βάση, να προστατεύουμε τον εαυτό μας από τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την παρενόχληση και να είμαστε προσεκτικοί με τις πληροφορίες που κοινοποιούμε στο διαδίκτυο. Μπορούμε να μειώσουμε τους πιθανούς κινδύνους και να έχουμε πιο γοητευτικό και ασφαλές χρόνο στον Ιστό σε περίπτωση που καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να προστατεύσουμε την παρουσία μας μέσω υπολογιστή.

Η χαρά της απώλειας Σε μια κοινωνία που εκτιμά τη συνεχή συνδεσιμότητα και το FOMO (Fear of Missing Out), ίσως είναι λυτρωτικό να αγκαλιάσουμε το JOMO (Joy of Missing Out). Τα άτομα δεν πρέπει να δεσμεύονται να ελέγχουν τους λογαριασμούς εικονικής ψυχαγωγίας τους σε διαφορετικές περιπτώσεις την ημέρα. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, θα πρέπει να συμμετέχουν στα πλεονεκτήματα της αποσύνδεσης και της απόλυτης παρουσίας στον παρόντα χρόνο και τόπο. Μερικές περιπτώσεις αυτού του είδους της κίνησης περιλαμβάνουν περιπάτους, ενασχόληση με κάποιο παράπλευρο ενδιαφέρον ή απλώς απομάκρυνση από όλους τους άλλους για κάποιο χρονικό διάστημα. Το Just-In-Time (JOMO) ελευθερώνει χρόνο στους ανθρώπους να κάνουν τα πράγματα που πραγματικά τους ενδιαφέρουν όταν το εξασκούν.

Ψάχνετε για Master Help

Η αναζήτηση εξειδικευμένης βοήθειας μπορεί να είναι χρήσιμη εάν προκύψουν παρενέργειες που σχετίζονται με την ψυχαγωγία στο Διαδίκτυο, την ανησυχία, τη μιζέρια ή την εξάρτηση. Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσουν όσους χρειάζονται καθοδήγηση στην πλοήγηση στις σχέσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στην ανάπτυξη υγιών μηχανισμών αντιμετώπισης. Διάφορα περιουσιακά στοιχεία είναι προσβάσιμα σε όσους χρειάζονται βοήθεια, όπως καθοδήγηση, συγκεντρώσεις υποστήριξης και διαδικτυακά προγράμματα ευημερίας.

Τελικές λέξεις

Αν και η διαδικτυακή ψυχαγωγία έχει πολλές θετικές προοπτικές, η χρήση της με προσοχή και σκοπό είναι σημαντική. Ο καθορισμός ορίων, η εξάσκηση της επίγνωσης, η επιμέλεια των ροών και η δημιουργία γνήσιων συνδέσεων είναι όλοι τρόποι προσέγγισης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τρόπο που ενθαρρύνει την ψηφιακή ευημερία. Υιοθετώντας το JOMO, ασκώντας την ψηφιακή υγιεινή και αναζητώντας επαγγελματική βοήθεια όταν είναι απαραίτητο, μπορούμε να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας να διατηρήσουμε μια υγιή σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε πλήρως την εικονική ψυχαγωγία περιορίζοντας ταυτόχρονα τις δυσμενείς συνέπειές της, υποθέτοντας ότι θέτουμε πρώτα την ευημερία μας από υπολογιστή.

By mtbloggernt

Είμαι ο Tahir Ιδρυτής του no1trend.com. Μου αρέσει να παρέχω το καλύτερο περιεχόμενο στο διαδικτυακό κοινό μου.